landhuis-berkenrode/beschrijving

Hoort uw hart bij gamen, maar bent u diezelfde beu? Verfraai uw dag met het swanki-spel no deposit free spins. Een heldere animatie en aangenaam geluid maken uw dag in ieder geval goed. Game is geschikt voor laptop, pc thuis of mobiel apparaat: zowel de reguliere als de mobiele versie van de site zijn beschikbaar. Maar als je iets anders wilt, kan ik je opvrolijken. Heldere, grappige, winstgevende en gevarieerde spellen wachten al op gokkers op de site. Het is de hoogste tijd om niet alleen het spel te veroveren en van het proces te genieten, maar ook al je opwinding en vindingrijkheid te gebruiken om het winnende spel te voltooien. Ik verzeker je dat je niet alleen een geweldige reis zult hebben tijdens het spelen van dit spel, maar dat je ook zult opscheppen over je winst! Speel en grijp het moment! De meest voordelige roulette samen met online poker over onze website super jackpot. Bezoek en hebben enorme add-ons! Beschrijving – Berkenrode Heemstede

Beschrijving

Kantoorruimte landhuis Berkenrode met schouw

Dit landhuis zorgt voor een authentieke uitstraling, is uniek en biedt rust. De locatie van dit prachtige landgoed bevindt zich goed zichtbaar aan een belangrijke doorgaande weg (N208).

Het landgoed Berkenrode

Het landhuis staat, zoals eerder gezegd, op het landgoed Berkenrode, ook wel ‘Heerlijkheid Berkenrode‘ genoemd. De historische buitenplaats Berkenrode bestaat uit het landhuis, park- en tuinaanleg, voormalig koetshuis, tuinderswoning, boogbrug, ensemble van moestuin, tuinmuur en kas, voormalig badhuisje en paardengraf. Langs de Herenweg staan de dienstwoningen (nummer 117 tot 125) en de ingangspartij met de koepel en poort vormen de entree van het landgoed Berkenrode.

Ingangspartij en diensthuizen aan de Herenweg

Diensthuizen en koepel aan de Herenweg anno nu. Houd je truck spelletjes spelen? Ga naar environnant les crazy monkey slots. Emergeny room is actually voor jou het beste aanbod!

Toegangspoort

Toegangspoort van het landgoed.

Het voormalig koetshuis

Het voormalig koetshuis.

Herenweg - Koepel Berkenrode (1918)

Herenweg – Koepel Berkenrode (1918)

Poort naar landgoed Berkenrode in 1920

Poort naar landgoed Berkenrode in 1920.

Het koetshuis in 1907

Het koetshuis in 1907

Landhuis Berkenrode vanaf buiten gezien

Het landhuis van Berkenrode is van oorsprong 18e-eeuws en kreeg rond 1800 het uiterlijk zoals het pand er anno nu uit ziet. Het landhuis heeft een U-vorm, met een lange gevel aan de zijde van de Herenweg en twee korte dwarsvleugels aan de westzijde. De ruimte tussen de vleugels is opgevuld met een bouwdeel van één bouwlaag met plat dak. Het pand telt drie bouwlagen, met onder het rechterdeel een kleine kelder. Boven de kroonlijst bevindt zich een met pannen gedekt schilddak met vier hoekschoorstenen en een vijfde schoorsteen in het midden. Naast de rechterschoorsteen staat een luidklokje. Op alle dakvlakken is een dakkapel aangebracht met een timpaan (geveldriehoek) en vleugelstukken.

Berkenrode vanuit de lucht

Landhuis Berkenrode vanuit de lucht (circa 2002)

De toegang tot het landhuis bevindt zich aan de westzijde, de parkeerplaats aan het weiland. De zijvleugels beslaan elk twee ramen. De oostgevel is zeven ramen breed. In de middenpartij zijn op de begane grond glasdeuren opgenomen. Tegen de noordgevel is in de laatste decennia van de 20e eeuw een aanbouw toegevoegd. Hierachter staat nog een bescheiden koetshuis (niet te zien op de foto vanwege de bomen). Dit is eveneens vergroot met een vleugel en ingericht als kantoor waar Nordex B.V. en Nordex Flexibles zich nu bevinden.

De indeling 

De indeling van het landhuis is als volgt: men komt binnen bij de hoofdentree. De hoofdentree biedt toegang naar de grote centrale hal/gang met de verschillende kantoorruimten. Drie van de kantoorruimten zijn monumentaal vanwege de authentieke plafonds, schouw en schoorstenen.
In het midden is een grote monumentale vergader/werkplek/lunchruimte met deuren naar de tuin. Dit grote vertrek aan de voorzijde heeft een afwerking in empirestijl, voornamelijk te zien aan de schouw en het plafon. De schouw is van marmer en heeft een houten voorgevel, voorzien van snijwerk (dateert uit de 19e eeuw). Boven de schouw hangt een spiegel en een van latere datum daterend schilderstuk dat een landschap voorstelt.

De begane grond beschikt verder over modern sanitair en een ruime luxe keuken met koelkasten en een vaatwasser. De keuken is voorzien van grote ramen met uitkijk op de Willem Klooslaan en de Herenweg. Tevens is er een kleine berging/archief aanwezig. De ruimtes hebben alle enorm veel licht vanwege de vele grote ramen, zie de afbeeldingen van het landhuis.

Extra’s

Rondom het landhuis is een parkachtige tuin met aan de zijde van de Willem Klooslaan een fietsen/brommerstalling. Aan de achterzijde een parkeergelegenheid met totaal 20 parkeerplaatsen. Waarvan nog 8 plaatsen beschikbaar zijn. Van daar kijk je uit over het landgoed Berkenrode, waar dagelijks de paarden staan te grazen.

“Berkenrode” is zowel met het eigen als met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar; langs de Herenweg stoppen verschillende buslijnen en op ongeveer 10 minuten loopafstand ligt het intercitystation Heemstede-Aerdenhout. Zie ook de kenmerken van het landhuis Berkenrode.

Advertenties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *