2015/12/02/heemstede-berkenrode-combinatie

Hoort uw hart bij gamen, maar bent u diezelfde beu? Verfraai uw dag met het swanki-spel free spins on registration uk. Een heldere animatie en aangenaam geluid maken uw dag in ieder geval goed. Game is geschikt voor laptop, pc thuis of mobiel apparaat: zowel de reguliere als de mobiele versie van de site zijn beschikbaar. Maar als je iets anders wilt, kan ik je opvrolijken. Heldere, grappige, winstgevende en gevarieerde spellen wachten al op gokkers op de site. Het is de hoogste tijd om niet alleen het spel te veroveren en van het proces te genieten, maar ook al je opwinding en vindingrijkheid te gebruiken om het winnende spel te voltooien. Ik verzeker je dat je niet alleen een geweldige reis zult hebben tijdens het spelen van dit spel, maar dat je ook zult opscheppen over je winst! Speel en grijp het moment! Heemstede Berkenrode Combinatie – Berkenrode Heemstede

Heemstede Berkenrode Combinatie

Wist u dat er op het landgoed Berkenrode een voetbalclub gevestigd was? Houd je truck spelletjes spelen? Ga naar delaware crazy monkey slots. Emergency room is usually voor jou het beste aanbod!

De Rooms Katholieke Sportvereniging Heemstede Berkenrode Combinatie (HBC) aan de Cruquiusweg is een voetbalclub van puur Heemsteedse oorsprong. HBC dateert van 1917, via voorloper Voetbal Vereniging Heemstede.

VV ‘Heemstede’, opgericht in 1902, speelde eerst op een terrein bij het Molentje van Groenendaal en daarna op een veldje aan de Meerweg. VV Heemstede moest in 1917 (tijdens de WOII) vanwege een teruglopend ledental noodgedwongen fuseren met de katholieke voetbalclub Berkenrode. De katholieke voetbalclub Berkenrode was opgericht in 1912. Door de fusie ontstond het nieuwe Heemstede Berkenrode Combinatie (HBC). HBC speelde tot 1943 aan de Herenweg op het terrein van landgoed Berkenrode. De Duitse bezetters eisten het terrein op en HBC trok in bij RCH aan de Sportparklaan. Tegenwoordig is de club gevestigd op het Sportpark de Toekomst, aan de Cruquiusweg in Heemstede

Nederland – Belgie op Berkenrode

scan0008

Foto uit 1935 met op de achtergrond boven het HBC-complex met links een deel van de tribune speelde H.B.C. Een hoogtepunt was de wedstrijd van r.k.Holland tegen r.k.België in 1935, die door de Nederlanders werd gewonnen met 6-2.

H.B.C. en Bomans

Toen vader Bomand eenmaal op Berkenrode woonde, werd hij automatisch supporter van HBC. Toen werden de wedstrijden nog gespeeld op het voetbalterrein tegenover de kerk. In 1952 schreef Godfried op verzoek van voetbalclub HBC zijn Berkenrode-herinneringen’ op, een mengsel van werkelijkheid maar vooral fantasie waarin allerlei namen voorkomen die in Heemstede algemeen bekend zijn, zoals Van Lennep, pastoor Van der Tuyn en als lokale sportvedettes Kortekaas, Drayer , Van der Horst en Arie [= ‘Houtje’ Martin].

Mr. Bomans over voetbalclub H.B.C. in parochieblad Berkenrode van october 1937.

Mr. Bomans over voetbalclub H.B.C. in parochieblad Berkenrode van oktober 1937.

HBC ‘de ere tribune’

Mr. Bomans was een groot supporter van de voetbalclub ‘Heemstede-Berkenrode-Combinatie’(HBC) en was met andere wereldlijke en vooral geestelijke autoriteiten regelmatig te vinden op de (ere)tribune van deze vereniging. Op de foto hieronder zijn de Kerkelijke en wereldlijke autoriteiten gebroederlijk beschut tegen de regen. Van de priesters noemen we slechts: plebaan Rikmanspoel, kapelaan Detemeyer van de Bavo-kathedraal en kapelaan M.C.Caarls van de kerk in de Jansstraat. Vooraan derde van links: gemeentesecretaris Swolfs, vierde: dr. Droog en vijfde/zesde; mr.J.B.Bomans en diens echtgenote.

12108210_1639638039637731_6471803732708040196_n

Bron: Hans Krol

 

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *